Elektronikus archiválás

Az elektronikus archiválás az elektronikus iratok szakszerű rendszerezését, mentését és tárolását jelenti. Manapság a számítástechnika világában, ahogy az elektronikus iratok száma fokozatosan növekszik, az archiválásra is egyre nagyobb szükség van.

 

Az elektronikus (és elektronikusan aláírt) dokumentumokat hasonlóan a papír alapú dokumentumokhoz speciális körülmények között, biztonságosan kell tárolni, hogy a dokumentum valamint a rajta található aláírás ne sérüljön. Ezzel biztosítható, hogy a dokumentum hitelessége hosszú távon, akár évtizedekig vagy még tovább garantálható legyen.

 

Az elektronikus aláírásnál hasonlóan a papír alapú aláírások esetében fennáll az a probléma, hogy nem könnyű ellenőrizni a "régen" készült aláírások hitelességét. Amikor egy dokumentumot elektronikusan aláírunk, akkor az aláírás érvényessége csak addig bizonyítható, ameddig az aláíró tanúsítványa érvényes. Ha a tanúsítvány lejár, vagy visszavonják az aláírás hitelessége elveszik.

 

Mi a megoldás? Az időbélyeg alkalmazása!

 

Ha egy még érvényes aláíráson időbélyeget helyeznek el, akkor az aláírás érvényessége addig bizonyítható, amíg az időbélyegzés szolgáltató tanúsítványa érvényes. Az archiválás szolgáltató mindig a jogszabályok szerint jár el és rendszeresen új időbélyeggel látja el a nála letétbe helyezett elektronikusan aláírt dokumentumokat.

 

Ismerje meg, milyen előnyökkel jár ez Önnek:

 

Az elektronikus archiválás előnyei

Az olyan cégeknél, ahol a számítógépek jelentős szerepet kapnak a napi munkamenetben, mindenképp érdemes figyelmet fordítani az elektronikus archiválásra. A vállalkozása mindennapi tevékenységét és hosszú távú működését is megkönnyítik. Ugyanis az elektronikus archiválással könnyebben és gyorsabban visszakereshetővé válnak az adatok, sőt a rendszeres elektronikus mentéssel a géppark terhelése is csökkenthető, így a munkamenet gördülékenyebbé és egyben hatékonyabbá válik. Azonban az archiválás megszervezése, folyamatos menedzselése is komoly feladat.

 

Elsőtől az utolsó karakterig

Az elektronikus archiválás akkor lehet igazán hatékony, amennyiben azt szakemberek végzik - csak a szakszerű mentés eredményei érezhetőek a mindennapi feladatok során és persze hosszú távon is. Ez egy összetett, bonyolult folyamat, pontos tervezés eredménye – ezt a terhet érdemes profikra bízni.

 

Elektronikus archiválás szakszerűen, Önnek

Partnerünkként, az elektronikus archiválás során a teljes tervezés, szervezés és folyamatos támogatás mellett a mindennapokban is megtapasztalhatják a szakszerű archiválás előnyeit. Tartozzon Ön is partnereink közé és tapasztalja meg a különbséget.

 

Jó tudni: elektronikus, vagy digitális archiválás

Gyakran az elektronikus archiválást és a digitális archiválást egymás szinonimájaként használják. Azonban míg az elektronikus archiválás az elektronikusan készített és tárolt iratok archiválására vonatkozik, addig a digitális archiválás a papír alapú iratok digitalizálását követő archiválást jelenti. A digitális archiválás szabályait a 114/2007. (XII. 29.) GKM rendeletben foglaltak határozzák meg, amelyek külön kitérnek az elektronikusan archivált dokumentumok közhivatalos e-másolat feltételeire is.

Többet szeretne tudni az achiválásról, vagy személyre szabott archiválási megoldást keres? Akkor kérje egyedi ajánlatukat, vegye fel velünk a kapcsolatot mielőbb – lássunk hozzá iratai archiváláshoz együtt még ma:

 

 

Ajánlatot kérek Kérdésem van

 

 

Amennyiben nem konkrétan csak az archiválás érdekli, hanem egyéb, iratrendezés szolgáltatáskörbe tartozó feladattal bízna meg külsős céget, akkor keresse fel a DOCUTÁR Iratrendező és Tároló, Szolgáltató Kft.-t.

ingyen hívó
A Docutar Önnel együttműködve fejleszti ki a legmegfelelőbb megoldást. Segítségünkkel a vállalat egyedi igényei szerint határozhatja meg szolgáltatásunkat. Személyre szabott ajánlatot kérek